Home » Fotoboek maken

Fotoboek maken

fotoboeken

Fotoboek Maken Tips & Tricks

Een fotoboek maken kost tijd en vergt wat know-how van de gebruikte programma’s en ‘vaktermen’. De meeste aanbieder hebben goede instructies die u door de verschillende stappen van het maken helpen, maar hier alvast een paar handige tips & tricks.

 • Zorg er voor dat je foto’s groot genoeg zijn
  Voor het beste resultaat dienen je foto’s een resolutie van 300dpi te hebben op het gewenste fotoboekformaat. Wanneer de foto’s te klein zijn geeft de gebruikte software van de fabrikant dit vaak aan.
 • Zorg voor het juiste bestandsformaat
  Sommige camera’s fotograferen in 2 formaten: jpeg en RAW (of jpeg en Nef voor Nikon). Voor foto’s voor fotoboeksoftware zijn jpegs bestanden nodig (.jpg-extensie). Anders kunnen de foto’s niet geimporteerd worden in de software.
 • Helderheid en kleur
  Let er op dat bij het beoordelen van je foto’s je monitor niet te licht maar ook niet te donker staat. Bij een aantal aanbieders kun je in de software de helderheid, het contrast en de kleurverzadiging aanpassen. Ideaal voor wanneer je geen fotobewerkingsprogramma hebt. Aanpassen kan niet bij Blurb en bij HEMA-online opmaken. De kwaliteit van uw monitor speelt in dit proces een rol en kan leiden tot een ander resultaat dan u op uw monitor waarneemt.
 • Extra Pagina’s
  Bij de meeste fotoboeken kunt u het standaard aantal pagina’s uitbreiden. Let op dat dat soms alleen per 2, per 4, of per 8 pagina’s kan. Dit heeft te maken met de printtechniek en de bindingswijze en heeft gevolgen voor de uiteindelijke prijs van uw fotoboek.

Veel plezier bij het maken van uw boek!

U kunt vragen en tips over een fotoboek maken mailen naar [email protected].

 

Ontvang regelmatig aanbiedingen